Enpä tiedä osasiko meistä kumpikaan parikymppisinä kasvatustieteen opiskelijoina kuvitella, että jonain päivänä olisimme perustaneet oman yrityksen. Mutta silloin, kun joku juttu kolahtaa tarpeeksi, sitä huomaa yht’äkkiä olevansa tilanteessa, jossa yrityksen perustaminen tuntuu erittäin oikealta vaihtoehdolta.

Olemme molemmat opinto-ohjaajan työssä saaneet mahdollisuuden kouluttautua koulumotivaatiovalmentajiksi ja käytämme siinä työssä RSMP-koulumotivaatioprofiilia työkaluna nuorten ohjauksessa. Ja miten hienoja ohjauskeskusteluja olemme nuorten kanssa tämän työkalun myötä päässeetkään käymään! RSMP-profiilistaan nuoret ovat löytäneet itse selityksiä sille, miksi koulunkäynti ei ehkä etene, ovat saaneet vahvistusta valitsemalleen suunnalle ja ennen kaikkea profiilin purkukeskustelu on ollut nuorille voimaannuttava hetki, jolloin he todella kokevat tulevansa kuulluksi.

Molemmat koemme vahvasti, että haluamme tehdä motivaatiovalmennusta ja käyttää RMP-motivaatioprofiilia myös aikuisten kanssa ja sen myötä perustimme Motivaatiomoottorit Oy:n kesällä 2020. Haluamme olla valmentamassa myös aikuisia ymmärtämään itseään ja muita ihmisiä paremmin. Steven Reiss (2013) on todennut, että elämän perustarpeiden (motiivien) tuntemus tarjoaa pitkäjänteistä apua päätöksentekoon erilaisissa valintatilanteissa. Kun ihminen pystyy toteuttamaan elämässään riittävästi tärkeimpiä tarpeitaan, se tuottaa kestävää onnellisuutta. Kukapa sitä ei haluaisi?

Myös omat motivaatioprofiilimme tukevat vahvasti ohjaus- ja valmennusalan yrittäjyyttä. Toisella meistä vahva tarve idealismiin ilmenee tarpeena auttaa ja ohjata ihmisiä. Toista meistä puolestaan motivoi vahvasti käytännöllisyys ja konkreettisuus, jota RMP tuo ohjaus- ja valmennustyöhön. Myös moni muu motiivi tukee yrittäjyyttä meidän kohdalla, mutta palataanpa niihin myöhemmin.

Tänne blogiin tulemme kirjoittamaan ajatuksiamme motivaatiosta ja valmennuksesta eri näkökulmista ja eri elämäntilanteista katsoen. Mahtavaa jos ajatuksemme herättävät keskustelua, älä epäröi jättää kommenttia meille jos siltä tuntuu!

​Heli ja Tiina


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *