Kuka on valmis pt:ksi?

Hain taannoin personal trainerin paikkaa, jotta olisin voinut valmentaa ihmisiä oman työn ohella. En tullut valituksi, ja sain vastauksen työpaikasta, että etsivät jotain valmiimpaa. Olen valmistunut personal traineriksi vuonna 1998, kansainväliseksi FISAF Personal trainer-valmentajaksi. Silloin PT:n työ oli erilaista, ja hiukan elitististäkin. Meillä kuitenkin oli kuntosalilla aivan tavallisia työssäkäyviä asiakkaita, ja PT:n taksa oli noin 150 markkaa tunnilta. Näiden kuluneen, reilun kahdenkymmenen vuoden aikana olen ohjannut, valmentanut, testannut ja kehittänyt personal trainerin osaamistani. Ohjaustyössä olen ollut 23 vuotta.

Olen palkannut itselleni useita personal trainereita. Yhtä usein olen ollut pettynyt. Ainoastaan yhden valmentajan kanssa olen saanut valmennusta myös henkisellä tasolla, ja niinpä tuli sen myötä myös tuloksia. Valmentajat ovat olleet taustaltaan insinöörejä, putkiasentajia, lukiolaisia jne. Hyvin usein valmennus noudattaa samaa kaavaa ja salille mennään heti. Ehkä hauskin kokemus oli valmentajan antama ruokavalio, jossa erilaisista raaka-aineista (osaa en tunnistanut lainkaan) muotoiltiin palleroita välipalaksi (iuhhh.. ihan kauhean makuista).

Valtamotiivini on korkea. Niinpä personal trainerit joutuvat melkoiseen paineeseen ottaessaan minut asiakkaaksi. Entä jos tehdään näin? Eikö kuitenkin olisi parempi näin? Miksi tehdään näin? Myös uteliaisuusmotiivini on korkea: mihin tietoon tämä perustuu? Miksi nämä pallerot ovat parempia kuin banaani? Pääsenkö tosiaan hyviin tuloksiin hinkkaamalla ojentajaa kolmesti viikossa?

Olenko nyt siis valmis?

Mietittyäni 23 vuotta, että olenko valmis valmentamaan muita, olen tullut siihen tulokseen, että kyllähän minä olen sen verran saanut hyvää palautetta ihmisen kohtaamisesta, että vastaus on kyllä. Vertailevaa tutkimusta on sekä asiakkaana että valmentajana erilaisissa työtehtävissä. Tiedän miltä minun valmennukseni näyttää ja se näyttää asiakkaan näkökulmasta toteutetulta.

Motivaatioprofiili antaa mahtavan työkalun myös henkilökohtaiseen valmennukseen. Meiltä jokaiselta löytyvät kaikki 16 motivaatiota, ja jokaisella niiden voimakkuuden taso on erilainen. Minun valmennuksessa keskitytään kokonaisuuteen eikä vain ojentajan hinkkaamiseen ja palleroiden syömiseen. Tämä vaatii pitkäjänteisyyttä, motivaatiota, tsemppaamista, aitoa kohtaamista ja välittämistä. Näihin minun valmennukseni perustuu.

Jos olet valmis elämäsi muuttamiseen omista lähtökohdista, kohti omiin tavoitteisiisi johtavaa muutosta, niin ota yhteyttä minuun. Teemme sellaisen suunnitelman, joka on mielekästä toteuttaa ja on realistinen.

Tarinan opetus

Tiedoksi sille rekrytoijalle: valmiiksi ei tulla koskaan. Se pitää jokaisen valmentajan tiedostaa.